Aquest Sant Valentí enamora amb les receptes Turris

Receptes per assaborir Sant Valentí:

 

1. Canapès de formatge de cabra, mel i nous

Ingredients:

  • Pa de motlle Turris
  • Formatge de cabra
  • Nous
  • Mel

Elaboració:

  1. Torra el pa de motlle a la torradora.
  2. Una vegada torrat, talla el pa en forma rodona de mida una mica superior al diàmetre del formatge de cabra.
  3. Talla rodanxes, no molt gruixudes, de formatge de cabra.
  4. Col·loca sobre el pa torrat ja tallat, la rodanxa de formatge de cabra i, a sobre d’aquesta, mitja nou.
  5. Per donar-li un toc dolç especial, afegeix un rajolí de mel per sobre. Llest, desitgem que t’agradi!

 

2. Fondue de formatges

Ingredients per la fondue:

  • 1 rodó Turris
  • 200g de formatge Gruyère
  • 200g de formatge Gorgonzola
  • 200g de formatge Emmental
  • Vi blanc
  • 1 gra d’all

Ingredients per l’acompanyament (quantitats al gust):

  • Tomàquets cirerols.
  • Pastanagues
  • Pebrots variats

Elaboració:

  1. En primer lloc prepara les verdures. Pela les pastanagues i talla-les per la meitat. Neteja els tomàquets cirerols  talla’ls per la meitat. Neteja també els pebrots i talla’ls en tires. Reserva-ho tot per acompanyar després la teva fondue.
  2. Fes un tall a la part superior del teu rodó Turris (com si li volguessis fer una tapa). A continuació, treu-li tota la molla.
  3. Amb la part que has separat, fes daus per a torrar al forn a 180ºC durant 4-5 minuts. Els faràs servir per a sucar dins de la fondue!
  4. Tot seguit, talla els diferents formatges en petits daus.
  5. Unta una olla amb una mica d’all i, seguidament, avoca els daus de formatge, afegeix un rajolí de vi blanc i porta-ho al foc. No t’oblidis d’anar remenant per a que els formatges es fonguin degudament!
  6. Quan els formatges estiguin pràcticament desfets, posa el rodó Turris, ja buidat, al forn a 180ºC durant 4-5 minuts.
  7. Per últim, vessa la barreja de formatges dins del pa. Ja pots servir la teva fondue de formatge amb els daus de pa i els talls de verdura.

 

3. Gotets de pastís de formatge

Ingredients:

  • 40g de cake d’ametlla Turris
  • 25g de mantega
  • 80g de nata líquida per muntar
  • 20g sucre en pols
  • 100g de formatge cremós
  • Melmelada de maduixa al gust

Elaboració:

  1. A preparar la base! Esmicola el cake d’ametlla Turris fins que quedin uns bocins ben petits i barreja’l amb la mantega, prèviament fosa al microones, fins a obtenir una massa homogènia.
  2. Cobreix la base del teu got de vidre amb aquesta mescla i, amb l’ajuda d’una cullera, fes pressió per a compactar la massa.
  3. A continuació, avoca la nata líquida a un vol i, amb unes varetes elèctriques munta-la.
  4. Afegeix el sucre en pols i, de nou amb les varetes, barreja’l amb la nata.
  5. Tot seguit, incorpora el formatge per untar i, aquesta vegada amb vareta manual, barreja-ho tot!
  6. Això ja quasi està llest. Amb una cullera sopera vessa amb cura la barreja al teu got i pressiona suaument perquè no quedin espais vuits.
  7. Per últim, cobreix amb melmelada al gust el teu pastís de formatge.
  8. Si vols anar més enllà, talla una maduixa fresca i col·loca les meitats de manera que formin un petit cor i, dóna-li així un toc especial a les teves prostres!

Per gaudir d’un sopar romàntic en un dia tan especial, no cal anar gaire lluny. Sorprèn a la teva parella aquest dia tan especial amb alguna d’aquestes receptes Turris, i enamora-la com mai!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Envia un comentari