Els sandvitxos són una fantàstica proposta per a un esmorzar o berenar original i diferent. Es poden preparar en versió dolça o salada i poden servir-se tant freds com calents. Son una manera ràpida de plantejar un àpat per emportar, o quan no volem passar massa temps a la cuina. Avui us mostrarem 3 originals propostes perquè gaudiu menjant originals sandvitxos amb els diferents pans de motlle Turris.

Els pans de motlle Turris estan fets amb els mateixos ingredients que els altres formats, amb temps i paciència. És un pa fresc, igual que els altres. Únicament canvia el seu format, ja que es couen en motlles per adquirir la seva forma i aconseguir que no tinguin crosta. Demana’l sense tallar, o bé tallat fi o normal, especialment si penses en congelar-lo. Recorda els trucs i consells que et vam donar sobre congelar i conservar el pa.

3 idees de sandvitxos amb pa de motlle

Posat el davantal i prepara 3 sandvitxos fàcils de fer, originals i deliciosos. Tots ells tenen ingredients fàcils de trobar i són propostes per a tota la família.

Sandvitx de formatge per untar, tonyina i carabassó

Aquesta versió es serveix freda i és ideal com a opció d’esmorzar original i diferent, segur que et sorprendrà.

El pa de motlle Turris és especial per la seva tendresa i es caracteritza per no tenir crosta, ja que està elaborat amb la mateixa massa que els altres, però posada al forn dins d’un motlle. Als nostres forns també pots trobar pa de motlle amb cereals. La seva barreja de farina amb llavors torrades fa que el pa de motlle Turris amb cereals adquireixi una textura cruixent i un aroma i sabor únics.

Ingredients (per a 4 persones): 8 llesques de pa de motlle de cereals, 4 cullerades soperes de formatge per untar, ½ carabassó, 1 llauna de tonyina o bonítol de qualitat.

Preparació: en un bol barregem el formatge per untar juntament amb la tonyina o el bonítol (prèviament li haurem retirat l’oli). Untem les llesques de pa de motlle amb la barreja de tonyina i distribuïm unes làmines de carabassó tallades amb l’ajuda d’una mandolina sobre de la barreja del formatge. Tanquem el pa de motlle i servim.

Pren nota: pots canviar el carabassó per rodanxes de tomàquet, enciam picat o bé per cogombrets en vinagre tallats a trossets molt petits. Si és per un àpat, acompanya’l amb un bol de crema de verdures.

Sandvitx de pernil dolç i formatge amb salsa pesto casolana

Aquesta versió es serveix calenta i és una proposta ideal com a opció d’esmorzar o bé com a proposta de sopar ràpid i informal.  Et recomanem que utilitzis el pa de motlle integral o el clàssic, ja que la textura de la molla combinarà amb la salsa pesto.

Ingredients (per a 4 persones): 8 llesques de pa de motlle integral o clàssic, 4 talls de pernil dolç, 4 talls de formatge havarti (o formatge al gust), 4 cullerades soperes d’oli d’oliva, 6 fulles d’alfàbrega fresca, ¼ de dent d’all, oli d’oliva, sal, 20 g de formatge parmesà (o varietat al gust de formatge ratllat), 20 g de fruits secs al gust.

Preparació: Amb l’ajuda d’una picadora triturem l’oli d’oliva amb l’alfàbrega, la dent d’all, un pessic de sal, el parmesà i els fruits secs al gust fins a obtenir la salsa pesto.

Untem les llesques de pa amb la salsa pesto i distribuïm un tall de formatge i un de pernil dolç dins de cada sandvitx. Escalfem els sandvitxos a la torradora o “sandvitxera” i servim.

Pren nota: pots fer servir gall dindi en lloc de pernil dolç i en lloc de salsa pesto prova-ho amb salsa romesco, queda també deliciós. Acompanya’l amb una amanida si és el teu dinar o sopar

Sandvitx de xocolata, maduixes i nous

Aquesta versió dolça i llaminera se serveix calenta i és ideal per a berenar. Acompanya-la amb un got de llet o amb una beguda vegetal, te o infusió.

El pa de motlle Viena desprèn un aroma inconfusible quan s’escalfa, gràcies a la mantega, la llet en pols i una miqueta de sucre que conté. És genial per a bikinis i planxats, perquè, al ser pa de motlle, no té crosta i la seva textura és suau i tova.

Ingredients (per a 4 persones): 8 llesques de pa de motlle Viena, 4 maduixes, 8 nous, xocolata per untar o desfeta al microones.

Preparació: untem les llesques de pa de motlle amb una fina capa de xocolata per untar o xocolata desfeta. Seguidament distribuïm unes làmines de maduixes tallades molt fines a sobre la xocolata i finalment uns trossets de nous esmicolades. Tanquem el sandvitx, escalfem amb ajuda d’una torradora i ja ho tenim llest per menjar.

Pren nota: pots canviar les maduixes per plàtan i en lloc de nous pots utilitzar qualsevol varietat de fruit sec al teu gust.

Amb aquestes tres propostes esperem haver-te donat bones idees per a fer a casa i que puguis gaudir menjant originals sandvitxos.