4 receptes per gaudir l’estiu

 

Amanida de faves i pernil amb menta

Ingredients:

  • 150 g de faves tendres
  • 50 g de pernil salat
  • 50 g d’enciam
  • 50 g de ceba tendra
  • 100 g de tomàquet
  • Unes quantes fulles de menta i un parell de branquetes
  • Oli d’oliva, vinagre, sal i pebre

Elaboració:

  1. Bull les faves amb un parell de branquetes de menta. Quan estiguin cuites, escorre-les, retira les branquetes i refreda-les amb aigua freda.
  2. Mentre cous les faves renta i talla els vegetals. Talla l’enciam, la ceba i el pernil salat en juliana, el tomàquet a daus i pica les fulles de menta.
  3. Afegeix tots els ingredients en un bol i barreja’ls perquè quedin ben integrats.
  4. Afegeix a l’amanida oli, vinagre, sal i pebre al gust.

 

Torrada de pa d’espelta i sègol Turris amb escalivada i tonyina

Ingredients:

  • Pa d’espelta i sègol Turris
  • 1 ceba
  • ½ albergínia
  • 1 pebrot vermell
  • 1 tomàquet de penjar
  • 60 g de tonyina
  • Oli d’oliva
  • Sal

 Elaboració:

  1. Escalfa el forn a 180 ºC durant 15 minuts.
  2. Mentrestant, cobreix una safata amb paper de forn i col·loca-hi les verdures, juntament amb un rajolí d’oli d’oliva i sal.
  3. Cou les verdures al forn. Un truc! Perquè no se t’assequin i et quedin més sucoses, prova a posar dins el forn en una cantonada de la safata una tassa amb una mica d’aigua.
  4. Quan ja estiguin ben cuites, pela-les i talla-les a tires.
  5. Talla dues o tres llesques de pa d’espelta i sègol Turris, torra-les i col·loca-hi l’escalivada i una mica de tonyina (pots substituir la tonyina per anxoves si ho prefereixes).

 

Costelles de xai a la brasa amb tomàquet i cogombre amanit i pa d’estiu Turris

Ingredients:

  • 2 o 3 costelles de xai
  • 1 tomàquet de la varietat que més t’agradi
  • ½ cogombre
  • 2 llesques de pa d’estiu Turris
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre

Elaboració:

  1. Renta el tomàquet i el cogombre i talla’ls a rodanxes. A continuació, amaneix-los al gust.
  2. Cou les costelles de xai a la brasa. També pots torrar les llesques de pa d’estiu a la brasa.
  3. Serveix les costelles de xai, els vegetals i el pa d’estiu en un plat.

 

Mousse de llimona i taronja

Ingredients:

  • 100 ml de llet evaporada per cuinar
  • 3 clares d’ou
  • 100 g de sucre
  • 100 g de confitura de taronja
  • 1 taronja
  • 200 ml de suc de llimona
  • 200 ml de suc de taronja
  • 8 fulls de gelatina

 Elaboració:

  1. Abans de començar, posa en aigua els fulls de gelatina perquè s’hidratin.
  2. Munta les clares al punt de neu.
  3. Escalfa el sucre en una paella amb el de suc de taronja i, quan tingui textura d’almívar, afegeix-lo a les clares i segueix batent.
  4. Pela la taronja i talla-la a trossos petits.
  5. Dissol 5 fulls de gelatina hidratats en la nata.
  6. Munta la nata i incorpora la confitura de taronja i els trossets de taronja.
  7. Incorpora les clares muntades amb la mescla de nata, confitura i taronja.
  8. Disposa la crema de taronja en un recipient antiadherent i refreda-la
  9. Mentre es refreda la mousse, dissol els 3 fulls de gelatina restant en el suc de llimona.
  10. Quan la mousse estigui freda, afegeix el suc de llimona amb la gelatina dissolta per sobre i deixa que es refredi.
  11. Una vegada freda i sòlida, treu la mousse del motlle i serveix-la.

Què t’han semblat les nostres receptes? Pots fer les teves variacions i incorporar més aliments de temporada tan en els plats principals com per les prostres.