La teva cistella
No hi ha més productes a la teva cistella
Receptes per gaudir al màxim de les vacances
4 receptes per gaudir l’estiu
Amanida de faves i pernil amb menta
Ingredients:
- 150 g de faves tendres
- 50 g de pernil salat
- 50 g d’enciam
- 50 g de ceba tendra
- 100 g de tomàquet
- Unes quantes fulles de menta i un parell de branquetes
- Oli d’oliva, vinagre, sal i pebre
Elaboració:
- Bull les faves amb un parell de branquetes de menta. Quan estiguin cuites, escorre-les, retira les branquetes i refreda-les amb aigua freda.
- Mentre cous les faves renta i talla els vegetals. Talla l’enciam, la ceba i el pernil salat en juliana, el tomàquet a daus i pica les fulles de menta.
- Afegeix tots els ingredients en un bol i barreja’ls perquè quedin ben integrats.
- Afegeix a l’amanida oli, vinagre, sal i pebre al gust.
Torrada de pa d’espelta i sègol Turris amb escalivada i tonyina
Ingredients:
- Pa d’espelta i sègol Turris
- 1 ceba
- ½ albergínia
- 1 pebrot vermell
- 1 tomàquet de penjar
- 60 g de tonyina
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboració:
- Escalfa el forn a 180 ºC durant 15 minuts.
- Mentrestant, cobreix una safata amb paper de forn i col·loca-hi les verdures, juntament amb un rajolí d’oli d’oliva i sal.
- Cou les verdures al forn. Un truc! Perquè no se t’assequin i et quedin més sucoses, prova a posar dins el forn en una cantonada de la safata una tassa amb una mica d’aigua.
- Quan ja estiguin ben cuites, pela-les i talla-les a tires.
- Talla dues o tres llesques de pa d’espelta i sègol Turris, torra-les i col·loca-hi l’escalivada i una mica de tonyina (pots substituir la tonyina per anxoves si ho prefereixes).
Costelles de xai a la brasa amb tomàquet i cogombre amanit i pa d’estiu Turris
Ingredients:
- 2 o 3 costelles de xai
- 1 tomàquet de la varietat que més t’agradi
- ½ cogombre
- 2 llesques de pa d’estiu Turris
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
Elaboració:
- Renta el tomàquet i el cogombre i talla’ls a rodanxes. A continuació, amaneix-los al gust.
- Cou les costelles de xai a la brasa. També pots torrar les llesques de pa d’estiu a la brasa.
- Serveix les costelles de xai, els vegetals i el pa d’estiu en un plat.
Mousse de llimona i taronja
Ingredients:
- 100 ml de llet evaporada per cuinar
- 3 clares d’ou
- 100 g de sucre
- 100 g de confitura de taronja
- 1 taronja
- 200 ml de suc de llimona
- 200 ml de suc de taronja
- 8 fulls de gelatina
Elaboració:
- Abans de començar, posa en aigua els fulls de gelatina perquè s’hidratin.
- Munta les clares al punt de neu.
- Escalfa el sucre en una paella amb el de suc de taronja i, quan tingui textura d’almívar, afegeix-lo a les clares i segueix batent.
- Pela la taronja i talla-la a trossos petits.
- Dissol 5 fulls de gelatina hidratats en la nata.
- Munta la nata i incorpora la confitura de taronja i els trossets de taronja.
- Incorpora les clares muntades amb la mescla de nata, confitura i taronja.
- Disposa la crema de taronja en un recipient antiadherent i refreda-la
- Mentre es refreda la mousse, dissol els 3 fulls de gelatina restant en el suc de llimona.
- Quan la mousse estigui freda, afegeix el suc de llimona amb la gelatina dissolta per sobre i deixa que es refredi.
- Una vegada freda i sòlida, treu la mousse del motlle i serveix-la.
Què t’han semblat les nostres receptes? Pots fer les teves variacions i incorporar més aliments de temporada tan en els plats principals com per les prostres.