Bica
La Bica, el pa de pessic gallec per excel·lència, tendre, esponjós i amb la seva cruixent capa ensucrada, torna per quedar-se. Si passes per un Turris, no podràs resistir-te a l'intensa aroma de canyella i sucre que desprenen els nostres obradors de barri durant tres dies a la setmana.
Sí, només durant tres dies a la setmana! No te'n quedis sense!
Disponible només
dijous, divendres i dissabte
Volem acostar-te un tros de la tradició gallega durant tres dies a la setmana.
Viatjar, investigar i arribar a l'origen dels productes de pastisseria i de fleca més tradicionals és a l'ADN de Turris. Xavier Barriga, el nostre mestre forner, no ha deixat de fer-ho des dels inicis. Aquesta vegada, amb la bica gallega.
Aquest dolç típic de les zones rurals de Galícia, ha mantingut la seva tradició tot passant la recepta generació rere generació entre les famílies de les comarques interiors.
El més característic d'aquest pa de pessic és la seva textura esponjosa, la seva intensa aroma i gust de canyella i la cruixent capa de sucre. Tradicionalment, és un pa de pessic gran que es manté a la cuina per als esmorzars, els berenars o per acompanyar una xerrada amb un cafè i un bon tros de bica.
Nosaltres hem fet la nostra particular versió amb una bica en forma de brioix gran, per a unes dues racions generoses. Ideal perquè puguis gaudir d'aquest dolç tradicional, compartir-lo o regalar-lo a algú especial.
Un dels ingredients principals d'aquest pa de pessic és la farina de blat neta, sense additius i molta, el que fa que es conservi la part més nutritiva i sana del gra, donant com a resultat un pa de pessic molt gustós i de bon profit.
- Gluten
- Si
- Sèsam
- No
- Fruits amb closca
- No
- Llet i Lactosa
- Si
- Soja
- No
- Mostassa
- No
- Ou i derivats
- Si
- Peix i derivats
- No