Xavier Barriga

Nascut a una família de forners, va començar la seva experiència al món del pa a l’edat dels catorze anys al negoci familiar, combinant els estudis amb les seves primeres masses de pa. I és allà, de la mà del seu pare, on adquireix els seus primers i valuosos coneixements de base sobre l’art del pa. Molt aviat descobrí el seu interès per l’art d’elaborar el pa de manera tradicional i va assistir a xerrades, cursos i demostracions tècniques per ampliar els seus coneixements. Finalment, al complir els 23 anys, va marxar del negoci familiar per viatjar a França, Itàlia, Portugal i Dinamarca, llocs on va alternar la feina amb una formació constant.

Al 1999, va entrar a treballar com assessor tècnic a una coneguda marca de forns italiana, a més de formar part del departament d’investigació i desenvolupament d’una de les farineres més importants del país. Al 2011, va decidir impulsar Atecpan, una empresa que es dedica a l’assessorament d’empreses panificadores. Va ser al 2008 quan va decidir obrir el seu propi forn a Barcelona per poder mostrar al públic la seva filosofia i forma d’entendre el pa. Així va néixer Turris amb la il·lusió de recuperar el pa de veritat, el pa de tota la vida. La primera botiga es va obrir al carrer Aribau i actualment ja compta amb 19 botigues, 13 a Barcelona i 6 al Vallès).

Xavier Barriga ha publicat diversos llibres, tots ells grans èxits de vendes: Pan (Grijalbo ilustrados, 2009), La caja de magdalenas (Grijalbo ilustrados, 2010), Recetas caseras con pan de ayer (Grijalbo ilustrado, 2011), La caja de galletas (Grijalbo ilustrado, 2012), Bollería (Grijalbo ilustrado , 2013)… A més a més, disposa d’una aplicació per l’Ipad amb una selecció de les seves millors receptes.

“A Turris sempre ens agrada parlar de persones, d’ofici, de paciència, de tacte, de passió i de creativitat quan ens pregunten com ens definim o qui som. Aquí intentarem resumir com entenem la nostra feina i l’apassionant món del pa”

 

– Xavier Barriga

Persones

“A Turris no obrim els diumenges, ni tampoc els festius. Volem que el nostre equip disposi de temps. Temps per compartir, per gaudir, per descansar. I és que un bon pa i un bon servei no són possibles sense un equip humà al darrera que comparteixi la nostra passió per la professió. Ells són un dels grans secrets de Turris. Junts formem un gran equip al servei dels nostres clients. Turris és molt més que pa, és un sentiment, una manera d’entendre la vida”

Ofici

“L’aroma del pa és un dels primers records que tinc . Crec que des de petit estava destinat a ser flequer. Del meu pare vaig aprendre a reconèixer el tacte de la massa, l’espontaneïtat del llevat i el caràcter fascinant i noble del pa. Amb ell vaig aprendre els secrets del pa i a estimar una professió de la que sempre m’he sentit molt orgullós. Són sensacions i records que no s’obliden i que avui intentem transmetre en tot allò que fem a Turris. Volem fer pans que demostrin un ofici, una consciència i un respecte per l’ofici de flequer”

Paciència

Tacte

Passió

Creativitat