Amb cada canvi d’estació, a Turris us presentem la novetat més esperada: el pa de temporada. En aquestes dates, i coincidint amb els mesos de fred, ja podem gaudir del Pa d’Hivern Turris. Els seus ingredients secrets? Un toc de ceba i de formatge emmental, que li aporten un sabor addictiu.

 

El Pa d’Hivern Turris no necessita acompanyament, està boníssim per si sol! De totes maneres, i per donar-te més opcions, des de Turris et volem proposar 3 combinacions delicioses amb aquest nou pa.

 

3 combinacions amb Pa d’Hivern Turris

Vols tastar propostes originals amb el Pa d’Hivern Turris? Et presentem 3 receptes perquè comprovis la versatilitat d’aquest pa.

Barqueta de Pa d’Hivern Turris amb poma, formatge de cabra i codonyat

Les barquetes o “montaditos” són una opció fantàstica per un aperitiu o un sopar informal. La creativitat i la combinació de sabors i textures és la clau.  En aquest cas, us proposem sumar la potència del formatge i la ceba amb la dolçor del codonyat i el cruixent de la poma.

 

Ingredients:

Un Pa d’Hivern Turris, un parell de pomes, formatge de cabra, codonyat.

 

Demana a la botiga que et tallin el Pa d’Hivern a llesques. A casa, talla cada llesca per la meitat o en 3 per fer-ne  bocins de la mateixa mida.

Renta les pomes i talla-les a làmines fines. Munta la barqueta posant la llesca de poma a sobre del pa, una rodanxa de formatge de cabra a sobre, i un tall de codony a sobre per rematar.

Posa-ho al forn 3 minuts, tot just perquè el formatge agafi un toc de calor i ressalti el cruixent de la crosta del Pa d’Hivern Turris.

Boníssim!

 

Torrada de Pa d’Hivern Turris amb calçots al forn

Sabies que el calçot és, en realitat, una ceba? Si hi ha un vegetal icònic a l’hivern, aquest és el calçot. Però, has provat de menjar-lo més enllà d’una calçotada? Et proposem una recepta que podràs menjar sense mesura, i sense pitet!

 

Ingredients:

Un Pa d’Hivern Turris a llesques, 20 calçots més aviat prims, formatge emmental ratllat.

 

Si no has fet mai calçots al forn, aquesta és una boníssima oportunitat. Preescalfa el forn a 200ºC. Renta els calçots i talla la part verda i la punta amb l’arrel. Posa’ls en una safata de forn, ben junts. Deixa que es coguin durant 15 minuts. Fora del forn, embolica’ls amb paper de diari, així mantindran la calor i s’acabin de coure 10 minuts més.

Col·loca les llesques de Pa d’Hivern Turris en una safata de forn. Treu la capa exterior dels calçots. Disposa 2-3 calçots sobre cada llesca, tallant-los perquè s’adaptin a la mida de la torrada. Si ho prefereixes, pots tallar els calçots a trossos petits. Acaba amb formatge emmental ratllat, i gratina 5 minuts.

 

Entrepà de carn, formatge i ceba, estil “Philly Cheesesteak” amb Pa d’Hivern Turris

Estàs pensant en un entrepà consistent i de sabor reconfortant? D’aquells que vénen de gust, en un dia de fred? Aquesta versió de l’entrepà icònic de Filadèlfia segur que et conquistarà.

 

Ingredients:

Pa d’Hivern Turris, 300 g de carn de vedella tendra, tallada a filets ben prims, 1 ceba, formatge provolone en làmines o similar.

 

Talla la ceba a làmines fines, i salteja-la a una paella amb 2 cullerades d’oli i una mica de sal. Talla la carn de manera que et quedin bastonets ben prims. Quan la ceba estigui ben caramel·litzada, afegeix la carn i una mica més d’oli. Cuina-ho 3 minuts a foc fort, o fins que la carn estigui feta. Afegeix sal i pebre al gust. Per últim, cobreix amb les làmines de provolone, que es fondrà amb la calor de la carn. Apaga el foc i barreja.

Talla el Pa d’Hivern Turris en 4, fent un tall transversal i un altre longitudinal. Així, obtindràs 4 entrepans. Talla cada tros com si fos una barra, de manera que puguis farcir el pa.

Amb una espàtula, agafa part del farcit i omple els entrepans. Bon profit!

 

I tu, ja has tastat el Pa d’Hivern Turris? Explica’ns com t’agrada combinar-lo.