Els bunyols s'han popularitzat en diversos països del món. Cruixents per fora i suaus per dins, són un mos irresistible que pot ser gaudit com a postres o com un snack dolç en qualsevol moment del dia. En aquest espai, Turris, l'obrador de qualitat de Barcelona i Madrid, t'ensenya una mica sobre aquest plat amb molt de sabor. Queda't aquí i coneix sobre els nostres bunyols!

Què són els bunyols?

Els bunyols de vent, o simples bunyols, són una delícia feta d'una massa a base de farina, ous i sucre. A Espanya, els bunyols es poden consumir durant tot l'any, però es mengen generalment en les èpoques de setmana santa i nadal. Aquesta massa s'arrodoneix una mica i es fregeix en oli. Almenys a Espanya, la forma és més o menys rodona, però existeixen diferents formes i sabors que es fan en diferents països del món amb aquesta mateixa massa.

A més del seu sabor deliciós, els bunyols també tenen un lloc especial i important en la cultura i les tradicions de molts llocs. En alguns països, com Espanya i Mèxic, són una part crucial de les celebracions nadalenques, mentre que en uns altres, com a Catalunya i al Brasil, són essencials en les festes de carnestoltes.

Per què aquestes delicioses postres mereix un lloc destacat en el teu repertori culinari? Explorarem una mica sobre el seu origen i t'ensenyem els nostres bunyols, que tenen el sabor més captivant que hi ha.

Quin és l'origen dels bunyols?

Encara que no se sap amb certesa qui va inventar els bunyols, es creu que el seu origen és mediterrani. Alguns remunten l'origen de la paraula “bunyols” de la forma “puñuelos”, de la massa que feien els romans usant els seus punys. Uns altres destaquen que l'origen d'aquestes postres és àrab. També han associat la paraula al llatí “bungo”, que és bulb; o al francès “beignet”.

Aquesta invenció amb tan bon sabor ha existit per molts segles, almenys a Espanya, se sap que els bunyols eren unes postres populars en l'Edat mitjana, i es preparaven tant en les cuines dels monestirs com a les cases de la gent comuna. Durant l'època de la Inquisició, es diu que els jueus que havien estat forçats a convertir-se al cristianisme elaboraven bunyols en secret com un recordatori de les seves arrels culturals.

El que sí que sabem amb certesa, és que la recepta va arribar a Espanya i es va estendre per altres països del món, així com en regions llatinoamericanes. Amb aquesta expansió, han agregat ingredients a la recepta i han fet varietats de formes i gustos amb aquesta mateixa base.

Els nostres Bunyols: Aquesta especialitat te la porta Turris!

·        Els nostres Bunyols de xocolata.
Aquests deliciosos bunyols de xocolata són fets amb la recepta artesanal de Turris, per als amants de la xocolata. El toc especial de l'obrador del teu poble, ofereix aquestes postres fresques i amb molt de sabor, fregits en oli i coberts amb un mantell de xocolata.




·        Els nostres Bunyols de crema
Turris farà el teu paladar feliç amb aquesta recepta tradicional farcida de la crema més suau i saborosa, especial per als bunyols farcits. Amb la millor massa del teu obrador preferit, són fregits en oli i arrebossats en sucre.



·        Els nostres Bunyols de quaresma
En els nostres bunyols de Turris no pot faltar el bunyol clàssic de quaresma. Aquestes postres de vent és tan esponjós que és impossible no voler mossegar-los. Els obradors de Turris empren una recepta tradicional i deliciosa, les peces són fregides en oli i arrebossades en sucre, perquè comparteixis amb els teus!





Per què triar els nostres bunyols?

Els obradors de Turris s'acuren dia a dia per a donar el millor a través de les seves receptes. La frescor i qualitat dels nostres bunyols són incomparables. Al provar aquestes delícies, et garantim que no et penediràs i desitjaràs provar molt més dels nostres productes fets especialment per a tu.


Fem pa artesanal diàriament i molt més, sense pressa, amb manyaga i amb respecte a l'ofici. Com tota la vida! Troba'ns en obrador en línia o acosta't als nostres locals.