Equilibra el teu àpat de dinar o de sopar

L’àpat de dinar o de sopar es considera equilibrat quan consta d’un aliment ric en hidrats de carboni, com els cereals o les llegums; un aliment ric en proteïnes com la carn, el peix, el marisc o l’ou; un aliment ric en minerals i vitamines, com les verdures i les hortalisses, i, com no, les postres en forma de fruita o postres lactis.

Un cop coneixem l’estructura dels àpats, només queda adaptar-lo a la temporada que correspon, i, com ara estem a l’estiu, interessa incloure aliments que ens deixin una bona sensació de frescor, degut a que amb la calor necessitem estar ben hidratats. Tot i així, la naturalesa és molt sàvia i ens brinda un sense fi d’aliments rics en aigua que ens ajudaran a elaborar fàcilment els nostres menús. Vols descobrir les nostres propostes d’àpats equilibrats amb productes d’estiu?

 

4 dinars i sopars d’estiu equilibrats per a tota la família

Per aquests dies en que la calor pot provocar una davallada en les ganes de posar-nos a cuinar, et proposem 4 àpats refrescants, lleugers i fàcils de preparar, per a què gaudeixis de l’estiu de la manera més sana:

 

1. Amanida de síndria amb formatge feta + Truita de carbassó + Iogurt natural

Les verdures i les hortalisses són aliments rics en aigua, així com les fruites. Una bona manera de refrescar-nos és amb una amanida de síndria, una de les fruites amb més percentatge d’aigua. Què et sembla? La pots preparar amb una mica de ruca, uns trossets de síndria, formatge feta, unes ametlles, vinagre de Mòdena i oli d’oliva verge extra. Boníssima! De segon plat, et proposem una truita de carbassó acompanyada amb pa Turris i, de postres, un iogurt natural.

 

2. Coca d’escalivada Turris + Broquetes de pollastre amb salsa de iogurt i menta + Cireres

La nostra coca d’escalivada Turris t’ofereix una altra manera de menjar verdures durant l’estiu! La seva fina massa i el sabor característic del pebrot, l’albergínia i la ceba et sorprendran. Per fer un menú equilibrat amb aquesta coca et proposem unes delicioses broquetes de pollastre. Les pots amanir amb una salsa elaborada amb iogurt i menta. T’expliquem com fer-la: barreja un iogurt cremós amb una mica de cogombre, all, menta i unes gotes de suc de llimona. Pots acabar l’àpat amb un bol de cireres.

 

3. Amanida de pasta amb préssec, encenalls de pernil i mozzarella + Gelat

Per preparar aquest plat únic, comença bullint uns espirals de pasta amb una mica de sal. Mentre es cou, posa enciam i canonges en un bol per amanida. Renta, pela i trosseja el préssec; talla la mozzarella a làmines, i afegeix els dos ingredients a l’amanida. Afegeix la pasta bullida i els encenalls de pernil, barreja bé tots els ingredients i amaneix amb una vinagreta al gust. Acaba l’àpat amb un refrescant gelat.

 

4. Gaspatxo + Panadó de pollastre i curri Turris + Meló

Si vols incloure un dels nostres deliciosos panadons en el teu menú d’estiu, et proposem un primer plat a base de gaspatxo amb crostons i oli d’oliva. De segon plat, gaudeix del nostre panadó de pollastre i curri, amb un sabor irresistible! Per fer el teu menú rodó, acaba amb una bona rodanxa de meló!

Gaudeix dels àpats en família amb les nostres propostes de menús d’estiu, combinacions delicioses que agradaran a petits i grans!