Per norma general, les fruites i verdures d’estiu són riques en aigua. Una vegada més, la naturalesa és sabia i ens brinda, a cada època de l’any, els nutrients i ingredients que més necessitem. A més, triar aliments de temporada ens aporta múltiples avantatges: no només pels seus nutrients, sinó també perquè són més econòmics i sostenibles.

Anem a veure les propietats d’algunes de les fruites i verdures d’estiu i el seu moment de consum!

 

5 FRUITES D’ESTIU

  • Albercocs: L’aportació energètica és força baixa, donada la seva elevada quantitat d’aigua. Destaca per l’abundància de fibra, que millora el trànsit intestinal, i el seu contingut en provitamina A (betacarotè), d’acció antioxidant.
  • Figues: Les figues posseeixen gran quantitat d’aigua i, alhora, són riques en hidrats de carboni (sacarosa, glucosa, fructosa), pel que el seu valor calòric és més elevat que el d’altres fruites. Destaquen per la fibra, àcids orgànics i minerals com el potassi, el magnesi i el calci.
  • Gerds: Els gerds són una fruita que aporta una quantitat destacable de fibra. Constitueix una bona font de vitamina C, àcid cítric, flavonoides i folats, minerals com el potassi, el magnesi i el calci. La vitamina C i els flavonoides (pigments vegetals) tenen acció antioxidant. Ja has provat el cake quadrat de iogurt i gerds de Turris? Ideal per algun esmorzar o berenar d’estiu!
  • Meló: El 80% de la composició d’aquesta fruita és aigua, i les escasses calories que aporta es deu al seu contingut moderat de sucres. La quantitat de beta-carotè, d’acció antioxidant, depèn de la intensitat del pigment ataronjat a la polpa. És una de les fruites fresques més rica en sodi.
  • Síndria: La síndria és una fruita amb un elevat contingut d’aigua i de licopè, una substància antioxidant. La seva elevada aportació d’aigua la converteix en un potent hidratant, i per tant, en una fruita especialment indicada durant la seva temporada. Dues bones tallades de síndria supleixen un got d’aigua, i a més a més gaudeixes d’una fruita refrescant, dolça i saborosa. Ens emporten una bona síndria a la platja?

 

5 HORTALISSES I VERDURES D’ESTIU

  • Carbassó: El principal component del carbassó és l’aigua, seguit dels hidrats de carboni i petites quantitats de greix i proteïnes. Tot això, unit a la seva moderada quantitat de fibra, converteix el carbassó en un aliment de baixa aportació calòrica, idoni per a incloure en la dieta. Pots trobar carbassó en la nostra quiche de verdures, a la coca salada de carbassó i formatge o als panadons de Turris.
  • Carbassa: El component principal de la carabassa és l’aigua, que unit al seu baix contingut en hidrats de carboni, fa que sigui un aliment amb una escassa aportació calòrica. En relació amb les vitamines, la carbassa és molt rica en betacarotè o provitamina A i vitamina C, dues vitamines antioxidants. És bona font de fibra. I coneixes les propietats de les pipes de carbassa? Aporten els antioxidants de la vitamina E, àcid linoleic (un tipus de greix saludable) i minerals com el zinc i el ferro. Pots trobar pipes de carbassa al nostre pa d’estiu Turris. Elaborat amb una combinació d’ingredients irresistible!
  • Mongeta tendra: Les mongetes tendres són un aliment amb un baix contingut calòric, que es deu a la presència d’hidrats de carboni, com el midó, que es troben concentrat en les seves llavors, així com a la presència d’una petita quantitat de proteïnes. Són una bona font de fibra i entre els minerals destaca la presència de potassi i calci.
  • Cogombre: El cogombre és una hortalissa de baix aportament calòric a causa del seu reduït contingut en hidrats de carboni, en comparació amb altres hortalisses, i al seu elevat contingut d’aigua. Aporta fibra, petites quantitats de vitamina C, provitamina A i de vitamina E.
  • Tomàquet. Es considera una fruita-hortalissa, ja que la seva aportació de sucres simples és superior al d’altres verdures, el que li confereix un lleuger sabor dolç. És una font interessant de fibra, minerals com el potassi i el fòsfor, i de vitamines, entre les que destaquen vitamines antioxidants com la C, E i provitamina A. A més, presenta un alt contingut en carotens com el licopè, pigment natural que aporta al tomàquet el seu color vermell característic. Trobaràs tomàquet a les crestes de tonyina i al panadó de verdures Turris.

Gaudeix de l’estiu i acompanya els teus esmorzars i berenars amb productes Turris i una fruita ben refrescant!