Ja tenim l’estiu aquí! I amb ell l’arribada de temps lliure per a passar-ho bé. Et proposem una activitat pensada per a fer en família: cuinar unes galetes.

A través de la cuina podem practicar molts aprenentatges amb els nens; conèixer nous ingredients, practicar la motricitat fina, improvisar exercicis de matemàtiques (amb la compra o a l’hora de pesar els ingredients) i aprendre nocions d’alimentació (què aporta a nivell nutricional aquest ingredient? cada quant l’hem de prendre?).

En funció de l’edat de l’infant podem ajustar la seva participació en la recepta. És important implicar als nens en la compra d’ingredients i en la cuina per a fomentar uns bons hàbits d’alimentació, i alhora és una fantàstica proposta per a fer en família. Us animeu a preparar junts aquestes dues receptes de galetes?

 

Abans de començar

Recordeu que abans de cuinar cal rentar-nos les mans, repassar que tinguem tots els ingredients en les quantitats adequades, tot el material necessari per a fer les galetes i moltes ganes de passar-ho bé.

Poseu-vos el davantal i prepareu-vos per cuinar. Comencem?

 

2 receptes de galetes

Descobreix dues divertides receptes per a fer amb els més petits de casa i gaudeix d’un matí o tarda divertida amb una fantàstica activitat per a fer en família.

 

Galetes de mantega

Ingredients (per a 6-8 persones): 250 g de mantega freda, 250 g de sucre blanc, 1 ou gran, 500 g de farina fluixa Turris, 1 cullerada de postres d’essència de vainilla.

Preparació: Tallem la mantega freda a daus petits.

Amb l’ajuda d’unes varetes elèctriques batem la mantega juntament amb el sucre fins que quedi una barreja molt cremosa.

Afegim l’ou, la cullerada de postres d’essència de vainilla i barregem de nou molt bé.

Afegim la farina tamisada lentament i seguim barrejant fins a acabar tota la farina i que aquesta quedi ben integrada a la massa.

Amb l’ajuda d’un corró estirem la massa entre dues làmines de paper de forn. Posem a la nevera durant uns 15 minuts per tal de refredar-la i poder-la tallar posteriorment amb facilitat.

Amb l’ajuda d’un tallador de galetes amb la forma que més ens agradi, anem fent galetes fins a acabar amb tota la massa.

Coem les galetes al forn a 180º C durant 10-12 minuts o fins que estiguin lleugerament daurades.

Deixem refredar i ja les tenim llestes per degustar.

 

Galetes de xocolata i nous

Ingredients (per a 6-8 persones): 100 g de farina fluixa Turris, 50 g de margarina vegetal a temperatura ambient, 60 g de sucre blanc, 15 g de farina de blat de moro, 30 ml de llet, 1,5 g de llevat en pols, 100 g de xocolata negre, 45 g de nous picades, 5 g de cacau en pols.

Preparació: Desfem la xocolata al microones a mitja potència i mentre deixem que es refredi una mica seguim amb la preparació de les galetes.

Barregem la margarina amb el sucre fins que es formi una crema.

Afegim la farina de blat de moro, la llet, el cacau en pols i barregem bé.

Afegim les nous picades i barregem bé.

Afegim el llevat tamisat i la farina tamisada i anem barrejant lentament.

Finalment afegim la xocolata desfeta temperada i barregem tot molt bé fins a obtenir una massa.

Fem boletes petites i seguidament les aixafem amb l’ajuda d’una forquilla.

Coem les galetes al forn a 180º C durant 12-14 minuts.

Deixem refredar i ja les tenim llestes per degustar.

 

Per quina recepta de galetes començareu? Animeu-vos a passar una bona estona en família i descobriu el plaer de cuinar tots plegats. I per als més llaminers us recomanem combinar les galetes amb un gelat de plàtan fet sense gelatera i amb només 2 ingredients.

 

Gelat de plàtan i galetes amb xips de xocolata Turris

Ingredients (per a 6-8 persones): 9 plàtans, 4 cullerades plenes de nata o crema de llet, 8 galetes amb xips de xocolata Turris o fetes a casa.

Preparació: El dia abans de l’elaboració del gelat, pelem i trossegem els 9 plàtans i ho posem al congelador dintre d’un recipient tancat.

Triturem els plàtans congelats amb una batedora fins aconseguir una textura cremosa i uniforme. Afegim 4 cullerades plenes de nata o crema de llet i ho tornem a barrejar. Passats 20 segons tindrem el gelat llest per servir.

Com ho servim? En got posem les galetes amb xips de xocolata de base i afegim dues boles de gelat. Si ets un amant de les galetes, pots triturar-les i afegir-les també en forma de toppings. Doncs ja tenim unes postres delicioses per gaudir amb els petits de la casa!