El nou pa de full ja ha arribat a tots els obradors Turris. L’has tastat? Si encara no ho has fet, et presentem les seves característiques i et proposem tres receptes per gaudir-lo a casa. No podràs resistir-te als seus encants!

Una experiència diferent

Elaborat amb massa de Viena, el nou pa de full Turris és un producte a mig camí entre un pa dolç i un de salat. Això permet que sigui molt versàtil: és ideal per a receptes dolces i salades o per a gaudir-lo sol. A més a més, es caracteritza per oferir un punt cruixent i tendre alhora. Aquesta peculiar textura s’aconsegueix fullant la massa (plegant diverses capes de massa, separades per una capa fina de mantega) en un procés similar al que s’utilitza a l’hora de fer croissants o pasta de full. En aquest cas, però, només es realitzen els plecs justos per aconseguir aquest punt cruixent, sense perdre mai la flonjor del pa de Viena. Oi que ve de gust?

Doncs, si encara tens algun dubte per tastar-lo, has de saber que te l’oferim en dues varietats. Per una banda, pots trobar el pa de full elaborat segons el procés que t’hem explicat, i per l’altra banda, pots optar pel pa de full amb llavors (amb llavors de sèsam torrat, lli, mill, rosella i pipes de carabassa i gira-sol) que donen una nova dimensió al seu sabor i a la seva textura, alhora que maximitzen el valor nutricional de qualsevol plat.

Qualsevol de les seves dues varietats són ideals per a les receptes que et proposem a continuació. Amb quin les faràs?

Panini de carabassó i pesto

Talla el pa de full per la meitat i unta’l amb una mica de salsa pesto (molt poqueta). A continuació, farceix cada meitat amb làmines molt fines de carabassó, olives sense os i una mica de mozzarella. Fica les meitats al forn, prèviament escalfat a 200 ºC, durant 5 minuts. Si et ve de gust que el formatge quedi gratinat, activa el grill quan encara quedin un parell de minuts per treure els paninis. Un cop fora del forn, pots posar una mica més de pesto per sobre del formatge. Aquesta recepta farà ressaltar el punt cruixent del pa de full i agradarà als comensals més sibarites!

Entrepà de pernil i formatge

Un clàssic dels entrepans és el de pernil i formatge i, amb pa de full Turris, queda deliciós. Talla el pa per la meitat i unta’l amb una capa fina de mantega o margarina. Farceix l’entrepà amb pernil dolç (o pit de gall d’indi o pollastre si et ve més de gust) i amb talls del formatge que més t’agradi. Tanca’l i passa l’entrepà per la paella o la planxa, volta i volta, fins que el formatge es fongui. Llest! També pots fer-lo al forn (5 min. a 200 ºC). Reinventa el clàssic biquini preparant-lo amb pa de full Turris!

Panini dolç

Si vols una opció dolça per gaudir del pa de full Turris, talla unes rodanxes de plàtan, col·loca-les sobre el pa obert per la meitat i tira-li per sobre un raig de xocolata per postres fosa. Si t’agrada, pots acabar la recepta empolvorant-la amb una mica de coco ratllat. Gaudeix de forma ràpida d’unes postres o d’un berenar per llepar-te els dits. Bon profit!

Oi que aquestes receptes pinten bé? Si t’agrada tastar coses diferents, no et perdis el nou pa de full Turris: pensat per als paladars més exigents!