Receptes nadalenques per fer amb els més petits
1. Galetes de canyella per Nadal:
Ingredients:
- 250g de mantega a temperatura ambient.
- 250g de sucre blanc.
- 1 ou.
- 450g de farina.
- 1 culleradeta de canyella.
Elaboració:
- En un bol, barregeu la mantega amb el sucre.
- A continuació, quan aconseguiu una barreja homogènia afegiu-hi l’ou i torneu a barrejar.
- Agregueu la farina i la canyella a la mescla.
- Quan la mescla no s’enganxi en els laterals del bol la retirem per amassar-la sobre la taula i fer una bola.
- Amb l’ajuda del corró, estireu la meitat de la massa. Si col·loqueu un paper vegetal a dalt i a baix de la massa evitareu que s’enganxi.
- Refrigereu la massa durant 45 minuts.
- Amb el motlle nadalenc que més agradi a la canalla, doneu forma a les galetes i poseu-les a una safata de forn.
- Introduïu la safata al forn durant aproximadament 10 minuts a 180º.
- Ja teniu les galetes llestes per decorar!
2. Torró de xocolata i arròs inflat:
Ingredients:
- 150g de xocolata negre especial per fondre.
- 150g de xocolata amb llet.
- 40g de mantega.
- 60g d’arròs inflat.
Elaboració:
- Trenqueu la xocolata en trossos petits.
- Escalfeu la mantega al bany maria.
- Quan estigui fosa, afegiu la xocolata i barregeu fins que quedi fosa per complet.
- Retireu del foc el bol amb la mantega i la xocolata.
- En un motlle de silicona, afegiu una capa fina de la barreja de mantega i xocolata que acabeu de fer.
- Afegiu a la xocolata restant l’arròs inflat i barregeu per a que quedi l’arròs ben repartit.
- Al motlle de silicona on havíeu col·locat la fina capa de xocolata, aboqueu la barreja de xocolata i arròs inflat.
- Col·loqueu el motlle a la nevera durant 3 o 4hores, fins que veieu que ja s’ha tornat sòlid.
- Desemmotlleu el torró i quan perdi el fred ja estarà llest per menjar!
3. Brownie de xocolata amb Pare Noel de maduixes i nata:
Si aquest Nadal vols ser original i preparar unes postres diferents, el brownie de xocolata decorat amb Pare Noel de maduixes i nata és ideal per a tu. Apunta!
Ingredients pel brownie:
- 250g de xocolata negra.
- 300g de sucre morè.
- 3 ous.
- 120g de farina.
- 1 grapat de nous.
Ingredients pel Pare Noel:
- Una dotzena de maduixes.
- Nata muntada.
- Xips de xocolata.
Elaboració:
- Al bany maria desfeu la xocolata negra.
- Quan estigui fos completament, retireu el bol del foc.
- Mentrestant barregeu el sucre morè amb els ous.
- Afegiu la xocolata desfeta a la barreja fins aconseguir una mescla homogènia.
- Amb l’ajuda d’un colador, coleu la farina i afegiu-la a la mescla.
- Afegiu les nous.
- Col·loqueu la massa al motlle i fornegeu-lo durant 40 minuts a 180º.
- Quan el brownie ja estigui ben fred, és hora de decorar-lo!
- Netegeu les maduixes i talleu la part superior.
- A continuació, talleu la maduixa per la meitat de manera que quedi un tros pel cos i la punta pel barret. Entremig del cos i del barret afegiu la nata i les xips de xocolata per fer els ulls.
- Col·loqueu el barret al vostre Pare Noel i repartiu-lo al voltant del brownie.
Què fàcils que són de preparar, oi? No esperis més i comparteix moments divertidíssims a la cuina amb els més petits. Aquestes 3 receptes de ben segur donaran un toc encara més dolç al teu Nadal en família.