3 receptes d’entrants amb les quals acompanyar les quiches
Una quiche ens pot solucionar un menjar o sopar improvisat. A l’hivern, ens estimem més plats calents i de cullera, així que et proposem 3 receptes especialment pensades per acompanyar les noves quiches de Turris; una crema de pastanaga i poma, una amanida tèbia i un plat original amb coliflor.
Crema de pastanaga i poma amb toc de sèsam
Una crema dolça, lleugera i fàcil de preparar.
Ingredients per a 4 racions: 8 pastanagues, 2 pomes Golden, 1 cullerada de postres de llavors de sèsam torrades, oli d’oliva, sal, i pebre negre.
Elaboració:
- Pelem les pastanagues i les tallem a rodanxes.
- A les pomes li traiem la pell i el cor, fem 8 trossos de cadascuna.
- En una cassola posem una mica d’oli d’oliva i sofregim els trossos de pastanaga i poma durant uns 10 minuts.
- Salpebrem al gust i afegim aigua just per a cobrir.
- Tapem i deixem coure durant 25 minuts.
- Amb l’ajuda d’un robot de cuina, triturem la crema fins que quedi ben fina.
- Rectifiquem de sal i pebre negre si és necessari.
- Servim en un bol, amb una mica de llavors de sèsam per sobre.
Si serveixes una quiche de segon plat, tindràs un àpat d’allò més original i saludable.
Amanida tèbia d’espinacs, maduixes i fruita seca
Les amanides tèbies són un entrant ideal per a un menú d’hivern.
Ingredients per a 4 racions: 100 g d’espinacs (frescos i nets), 4 maduixes, 1 tall de formatge de cabra, 20 g de nous, 20 g de festucs, oli d’oliva, sal.
Preparació:
- Tallem les maduixes a rodanxes.
- Esmicolem el formatge de cabra i partim les nous a trossets petitons.
- En una paella posem una mica d’oli d’oliva i saltem les fulles fresques d’espinacs durant 3 minuts (fins que redueixin una mica el seu volum). Hi posem una mica de sal.
- En un plat posem una base d’espinacs calents i a sobre uns trossets de maduixes, una mica de formatge de cabra, les nous i els festucs.
- Finalment amanim amb una mica d’oli d’oliva i servim amb un tall de quiche de pernil dolç i formatge al costat.
Amb la quiche de pernil i formatge quedarà un menú fresc, fàcil i saborós.
Coliflor al forn amb toc de curri
Una manera diferent i deliciosa de menjar coliflor.
Ingredients per a 4 racions: 1 coliflor, 2 patates, 2 dents d’all, 1 cullerada petita de curri en pols, 50 g de formatge emmental ratllat, sal, oli d’oliva.
Elaboració:
- Tallem la coliflor en talls petitons.
- Pelem les patates i les fem a daus petits.
- Coem la coliflor i les patates al vapor durant 45 minuts.
- Un cop cuit, aixafem amb l’ajuda d’una forquilla. Salem una mica i reservem.
- En una paella posem una mica d’oli d’oliva i sofregim les dues dents d’all laminades durant 3 minuts.
- Seguidament afegim la coliflor i la patata aixafada juntament amb el curri en pols. Coem tot junt durant un parell de minuts.
- Emplatem amb ajuda d’un anell, i finalment decorem amb una mica de formatge emmental ratllat per sobre.
Recorda posar un tall de quiche al costat i tindràs un plat complet.
Gaudeix d’aquestes tres propostes de menús d’hivern amb la quiche de pernil dolç i formatge de protagonista. A Turris, hem reformulat la recepta de la nostra quiche per fer-la més saborosa i cremosa. Has de tastar-les, són delicioses! Les trobaràs en dos formats, individual i en un format més gran, ideal per a compartir amb la família.
Anima’t a convertir la quiche en la protagonista d’un menú d’hivern apetitós!