7 consells per gaudir d’unes festes ben saludables:

  1. No et saltis cap àpat: Durant les festes nadalenques moltes persones cauen en tòpics com: “tenint en compte que avui soparé molt, millor no bereno per compensar…”. Sense adonar-se que, al final, arriben a l’àpat important amb més gana del compte i acaben menjant més del que haurien menjat. Per tant, per evitar arribar amb excessiva gana al dinar o al sopar és important que segueixis el ritme d’àpats habitual, sense saltar-te’n cap.
  2. Vigila amb les quantitats: Aquests dies la taula s’omple de gran varietat de plats que ens encanten. Amb tant assortit de menjar és fàcil passar-se amb les quantitats, però controlar-ho és ben senzill, la clau resideix en menjar de tot però amb moderació. Una opció ideal i fàcil és utilitzar plats de mida petita, d’aquesta manera visualment semblarà que tens el plat ben ple, però estaràs evitant abusar de les quantitats.
  3. Equilibra els teus menús: Per garantir una alimentació equilibrada durant les vacances de Nadal és important que, a més a més dels plats característics, incorporis als teus àpats opcions saludables, com per exemple una bona amanida variada amb els entrants, acompanyaments a base de verdures i hortalisses i, fins i tot, originals brotxetes de fruita per acompanyar els torrons.
  4. Evita els aliments amb més greix: Aquests dies, és habitual incloure als nostres banquets embotits i salses que aporten un contingut elevat de greixos al nostre àpat i que, a més a més, poden fer més pesada la teva digestió. Una opció ideal és optar pels embotits que presenten un contingut més baix o reduït en greixos com el gall d’indi, el pernil dolç o el pernil serrà i formatges semicurats, salses casolanes elaborades amb menys greix o vinagretes.
  5. Hidratat correctament: Estar ben hidratat és imprescindible pel nostre organisme. Sovint, en ambients festius triem opcions de begudes que aporten al nostre cos un excés d’energia innecessària. Controla el consum de begudes refrescants riques en sucres, sucs, cervesa, entre d’altres i no descuidis l’aigua de la teva alimentació.
  6. Continua amb l’activitat física regular: Com ja sabem, realitzar activitat física regular és important per seguir un estil de vida saludable. Pots aprofitar també les vacances amb els teus per a realitzar activitats fora de casa com anar plegats en bicicleta, passejar, fer una excursió… Realitza com a mínim 30 minuts d’activitat física diària i mantingues-te actiu també durant aquests dies. Les vacances no són excusa per quedar-se a casa!
  7. Aprofita per descansar i desconnectar: Per passar-ho bé aquests dies descansar també és imprescindible. Un correcte descans és necessari per a que el nostre cos funcioni correctament i es mantingui sa. Per tant, aprofita també aquests dies per desconnectar de la feina, de l’estrès de la rutina, i descansa com és degut per recuperar forces i començar l’any amb energia.

Com has pogut comprovar, gaudir al màxim de les festes de Nadal amb la família i els amics i seguir una alimentació i un estil de vida saludables és perfectament compatible i fàcil amb aquests 7 trucs. Ara només et cal posar-los en marxa!