Queda poc perquè arribi la Castanyada. El millor dia per atipar-nos de castanyes, moniatos i, sobretot, de panellets!

Tal com et vam explicar en el nostre article del blog "La dolça tradició dels panellets" l'origen d'aquests petits pastissets sempre ha estat incert, però alguns diuen que els panellets van aparèixer quan s'instaurà la festivitat de Tot Sants durant el segle VII, ja que es portaven aquests petits panets com a ofrena a les tombes dels difunts.

Els panellets han anat evolucionant al llarg de la història, convertint-se en el dolç típic de totes les pastisseries i forns durant el mes d'octubre. Avui dia, molts mestres forners, com en Xavier Barriga, han experimentat amb aquesta massa de massapà, creant panellets de diferents sabors com els d'ametlles, coco, taronja, maduixa i xocolata. Per això, avui a Turris, com que som molt de tradició et volem apropar els secrets dels nostres panellets, però... que quedi entre nosaltres!

Com a totes les elaboracions dels nostres productes, el més important és utilitzar una matèria primera de qualitat; a partir d'aquí, tenim l'èxit gairebé garantit. Dit això, un dels secrets dels nostres panellets és l'ametlla, l'ingredient clau per tal que surtin del forn uns panellets excel·lents. En el nostre cas, preferim que l'ametlla sigui de marcona, tan fresca com sigui possible i, sobretot, l'hidratem bé amb clara d'ou per tal que els panellets, un cop fornejats, quedin tous i saborosos.

Un cop fet el massapà és l’hora de tenir paciència perquè un bon repòs de la massa és el que fa que quedi ben hidratada. I ara el toc final! Un fornejat a temperatura alta i durant molt poc temps, així aconseguim que no s’assequin un cop freds.

L'elaboració sembla complicada però en realitat és d'allò més senzilla i més ara que ja saps els secrets per fer uns bons panellets. T’animes a fer-los o prefereixes tastar els nostres?  I fins aquí l'article d'avui, esperem que gaudeixis d'una Castanyada d'allò més dolça.