Turris és molt més que pa. Fa 5 anys sorgeixen els tallers solidaris amb lobjectiu de tornar a la societat el que les persones ens donen a nosaltres. I per dur a terme aquesta acció, els beneficis de cada taller van destinats íntegrament a les entitats amb les que any rere any col·laborem. Ens agrada ajudar, i per poder-ho seguir fent en aquests temps difícils, ens hem adaptat a les recomanacions sanitàries, i ara, des de fa alguns mesos, fem els tallers solidaris de manera online. Aquest nou model de tallers obre les portes de l'obrador de Turris a tothom, i el trasllada a totes les llars de la mà d'en Xavier Barriga. Qui millor per a resoldre tots els dubtes que ens plantejàvem sobre com és aquest nou format, i quina continuïtat té amb la tradició dels Tallers Solidaris.

Com heu enfocat els tallers que es fan aquest any?

Sempre busquem tallers on puguem ensenyar el nostre ofici i que alhora saprenguin coses que siguin de fàcil aplicabilitat a casa. Per aquest motiu, el primer taller que vam oferir aquest any, va ser per a fer pa a casa.

Però a part de fer pa, ara que la gent està a casa i comparteix grans estones amb les seves famílies, proposem participar en els tallers de brioixeria, com per exemple: croissants, ensaïmades o brioix... Així, a part daprendre a elaborar artesanalment uns dolços deliciosos, poden compartir amb els seus una estona divertida durant el cap de setmana.

Intentem que els tallers siguin dinàmics i divertits. Per això, a part dexplicar el procés delaboració del producte, donem consells, expliquem curiositats, dades sobre el seu origen o la seva història, com servir-lo a taula i amb què acompanyar-lo... Inclús anècdotes que estan lligades a lexperiència dels anys de fer pa, croissants, ensaïmades o brioix.

Com funciona el nou format online?

El primer pas és inscriure’s i fer la donació a través de la web. I posteriorment, el dia abans del taller, al mateix mail on es va efectuar la reserva, es rep un enllaç amb el qual es pot connectar a la plataforma online on es fa el taller.

En cas que no quedin places disponibles en el moment de la inscripció, de manera automàtica queda inscrit a la llista despera. I si hi ha alguna baixa, contactem ràpidament amb el següent de la llista perquè es pugui apuntar.

Com podem registrar-nos?

Per fer-ho cal adreçar-se a la nostra web, on saccedeix a lagenda dels tallers. Aquí es troben els propers tallers que es faran. Fent clic a reservar plaça” i omplint el formulari és suficient per garantir l’assistència, sempre i quan en quedin places disponibles. Un cop enviat el formulari, es rep un mail amb un link de pagament a través del qual es fa la donació.

És fàcil connectar-se?

Connectar-se és ràpid i ben senzill. El dia abans del taller, es rep un enllaç a la plataforma de les formacions, que és Google Meet. Només caldrà fer clic sobre aquest enllaç a lhora indicada i ja serem al taller online.

Cal preparació prèvia per participar: productes, estris…?

La dinàmica dels tallers es basa en una classe teòric-pràctica del producte protagonista del taller, on explico com es fa, i curiositats sobre el producte alhora que ho vaig elaborant seguint la recepta que us facilitem. Després, amb calma la podeu replicar i si teniu dubtes ens els podeu fer arribar a tallersolidari@turris.es.

Per això, només cal tenir preparat un full i un bolígraf, i sobretot moltes ganes daprendre. No recomanem elaborar el producte mentre es desenvolupa el taller per no perdre detall sobre lelaboració.

Si durant el taller sorgeixen dubtes, les aneu escrivint al xat del taller i les anem responent d’una en una. Però si els dubtes us sorgeixen després, quan esteu posant en pràctica la recepta, cap problema, ens podeu escriure un email a tallersolidari@turris.es i us respondré de seguida que pugui.

A través dels nostres tallers solidaris volem que compartiu una estona d’alegria amb els vostres, i què millor que fer-ho cuinant. Però si a més a més ajudes als altres a dur a terme la seva tasca solidària, encara millor!