A qui no li agrada una bona pizza, de massa fina i cruixent, acabada de fer? La pizza és una recepta típica italiana, que ja és famosa arreu del món. La seva popularitat probablement es deu a la combinació d’ingredients senzills, una preparació ràpida, i mil possibilitats per personalitzar-la.

Novetat: Bases de Pizza Turris

Si tu, com nosaltres, també ets un amant de la pizza, estàs d’enhorabona! A partir del 31 de gener del 2019, Turris posa a la venda un nou producte molt esperat: Bases de Pizza Turris que conserven la tradició italiana, i suma el saber fer de Turris. Avui et volem explicar tots els secrets d’aquest nou producte. A més, et proposem idees per farcir la massa de pizza.

 

Ingredients per a una pizza de qualitat

Com tantes coses a la vida, la qualitat és més important que la quantitat. Una bona pizza comença amb una bona massa, feta amb cura. Ingredients de qualitat, temps, el saber fer artesà… Tot això forma part de l’ADN de Turris, i les nostres Bases de Pizza Turris no podien fer-se d’una altra manera.

Massa mare italiana

I quin és l’ingredient únic, i que fa diferent una massa fermentada? La massa mare. Ja sabem que les farines utilitzades, el lloc on s’ha fet, o el temps de repòs fa original cada massa mare. Per això, les nostres Bases de Pizza Turris porten massa mare italiana (biga). En Xavier Barriga va viatjar a Itàlia per conèixer a fons el producte i la tècnica, i poder crear una base de pizza excel·lent. Si encara no coneixes les propietats de la massa mare, et recomanen que llegeixes l’article Els secrets de la massa mare.

Farina de blat i oli d’oliva

No hi ha res més mediterrani que el blat i l’olivera. Tots dos formen part del món de les pizzes, en forma de farina i oli.

Una bona massa de pizza està feta d’una mescla de farina de blat i de sèmola (blat dur). Ha de permetre fer una massa elàstica i resistent. Alhora, es requereix que la massa permeti absorbir l’aigua.  Què dir de l’oli d’oliva? A més de ser un greix cardiosaludable, aporta un sabor ben mediterrani.

Els condiments de la Base de Pizza Turris

Els condiments aporten sabor i aroma. Lògicament, la massa porta un toc de sal. A la superfície, hi estenem una fina capa de tomàquet triturat. Per donar-hi un toc aromàtic, l’orenga i el pebre s’afegeixen com a ingredients finals.

 

Com fer una bona pizza amb les Bases de Pizza Turris

Si partim d’una bona massa, l’èxit de la pizza està assegurat. Només cal triar el farciment que vingui més de gust i fornejar la nostra pizza. Recomanem preescalfar el forn entre 180ºC i 200ºC, a dalt i a baix si teniu aquesta funció. Un cop introduïda la pizza al forn, podeu posar també el gratinador. En 10 minuts tindreu un dinar o un sopar resolt!

La versatilitat de les pizzes permet múltiples combinacions, al gust de cadascú. Aquí et deixem 3 idees per farcir la teva base de pizza:

Pizza vegetal mediterrània

Salsa de tomàquet, mozzarella ratllada, carbassó a rodanxes molt fines, albergínia a rodanxes molt fines, pebrot escalivat a tires, xampinyons laminats i olives.

Una opció saludable, plena d’ingredients típics de l’horta mediterrània. Opcionalment, es pot afegir pernil dolç tallat a tires.

Pizza caprese

Salsa de tomàquet, mozzarella ratllada, rodanxes de mozzarella fresca ben escorreguda tomàquets cirerols a meitats i fulles d’alfàbrega.

Una pizza inspirada en la coneguda amanida italiana. Si t’agrada el sabor suau i la textura cremosa de la mozzarella, aquesta és la teva pizza!

Pizza 4 formatges amb espinacs

Mozzarella ratllada, formatge emmental, formatge gouda (o barreja de formatges ratllats), formatge blau, fulles d’espinacs.

La mítica pizza 4 formatges, reinventada amb el toc fresc dels espinacs. El truc? Afegir les fulles fresques d’espinacs un cop la pizza és cuita. Donen un toc verd, cruixent i decoratiu.

 

Les Bases de Pizza Turris es venen en envasos de 3 unitats. Són aptes per congelar. Si opteu per aquesta opció, us recomanem que apunteu a l’envàs el dia que l’heu congelat, i la consumiu dins dels 3 mesos següents. Podeu trobar-les a totes les botigues Turris els dijous, divendres i dissabtes.