7 consells per menjar saludablement al restaurant

Informa’t bé abans de triar

Llegeix detingudament la carta i consulta amb el personal del restaurant sobre els plats que et criden l’atenció: ingredients, mida, quantitat… Preguntar és de savis!

 

Tria tècniques de cocció més lleugeres

Escull aquells plats que estiguin preparats preferiblement amb tècniques culinàries més lleugeres com, per exemple, a la planxa, al forn, al vapor, guisats, rostits, wok o a la graella, en lloc de fregits o arrebossats. Aquestes opcions s’elaboren amb menys quantitats de greixos i són de més fàcil digestió!

 

Escull acompanyaments més saludables

Si els teus plats incorporen acompanyament, procura triar verdures, hortalisses, amanida o cereals integrals.

 

Evita les salses

En general, moltes de les salses que acostumem a triar quan mengem fora de casa aporten forces calories, especialment si estan preparades amb nata o llet.

 

Comparteix les postres

Quina bona pinta tenen les postres dels restaurants, veritat? Les millors opcions són les peces de fruita o els iogurts sense sucre, però si t’agrada el dolç i vols triar un bon pastís, un gelat, un flam… pots intentar compartir-lo amb algun company! D’aquesta manera podràs donar-te un capritx sense excedir-te!

 

Deixa de banda els refrescos

La majoria de refrescos estan elaborats amb grans quantitats de sucres afegits. L’aigua és la millor opció!

 

Gaudeix del menjar

Gaudeix del menjar i de les persones que t’acompanyen. Menja tranquil, mastega sense presses i assaboreix al màxim el que t’has demanat. Menjar és tot un plaer!

 

7 consells per menjar saludablement amb carmanyola

Organitza el menú amb temps

Incorpores tots els aliments al teu menú setmanal? Organitzar els àpats de tota la setmana pot ser pràctic per fer la compra, per assegurar que els menjars seran variats i per garantir que incorporaràs aliments de tots els grups.

 

Prepara les carmanyoles amb antelació

Si durant la setmana tens poc temps per cuinar, prova de deixar algunes coses ja preparades el cap de setmana. Aliments com l’arròs, la pasta o les verdures es conserven bé a la nevera.

 

Utilitza carmanyoles aptes pel microones

A l’hora d’utilitzar una carmanyola és important que tinguis en compte la seva finalitat. Les de plàstic, com que pesen poc, són ideals per transportar i per emmagatzemar aliments a la nevera. Però, si el que vols és escalfar el menjar a la feina amb el microones has d’estar segur que es tracta d’un plàstic apte per aquest ús. Les carmanyoles de vidre, malgrat pesen més, serveixen per a tots els electrodomèstics i les pots introduir al microones sense cap mena de problemes.

 

Tria tècniques de cocció adequades

La carn i el peix, per exemple, són dos productes que si els menges molta estona després d’haver-los preparat poden ressecar-se. Utilitzar tècniques de cocció com els guisats o acompanyar-ho amb salses lleugeres com el sofregit de tomàquet, salsa curri, salsa de iogurt… ajudarà a mantenir el teu segon plat sucós i apetitós fins a l’hora de dinar.

 

Inclou tots els grups d’aliments necessaris

De la mateixa manera que intentes preparar un plat saludable a casa, incorporant vegetals, cereals i proteïnes, quan es menja a la feina amb carmanyola s’ha d’intentar seguir la mateixa línia. Dues carmanyoles petites amb un primer plat i un segon plat o una única que ho inclogui tot, tria l’opció que més còmoda et resulti!

 

Controla les quantitats

Quina quantitat de menjar has de posar? Les mides de la carmanyola poden crear confusió, veritat? Una forma pràctica, ràpida i senzilla de saber si has calculat correctament la proporció d’aliments és col·locant-ho primerament al plat i després passar-ho a la carmanyola.

 

Emporta’t unes postres saludables

Per acabar de completar el teu dinar saludable a l’oficina caldrà triar bé les postres. La fruita sempre és la millor opció!

Amb aquests petits consells, dinar fora de casa de forma saludable és possible!