Els tallers solidaris Turris ja són tot un clàssic. Cada mes pots aprendre una especialitat de la mà d’en Xavier Barriga i la resta de l’equip. Com sempre, l’import de les inscripcions, per un valor de 10 € cadascuna, es destina íntegrament a diferents entitats de manera solidària. Aquest any, col·laborem amb Amics de la gent gran i, per primera vegada, amb Nexe Fundació. Des de Turris, volem aprofitar per difondre la gran tasca d’aquesta fundació.

 

Què és Nexe Fundació?

Nexe fundació és una entitat sense ànim de lucre que defensa que tots els infants neixen amb capacitats i que tots ells es mereixen i tenen dret a una vida de qualitat. Ajuda als infants i adolescents que pateixen greus discapacitats a millorar la seva qualitat de vida mitjançant recursos tècnics i humans, a potenciar la seva autonomia i a afavorir la seva socialització. La missió d’aquesta entitat es basa en els valors assumits com són la igualtat, la diversitat, l’honestedat, el respecte, la inclusió i el compromís social.

 

Què fan a Nexe Fundació?

Es basen en una atenció transdisciplinària centrada en les necessitats específiques de cada nen i cada família.

Disposen d’un centre d’escolarització per a infants entre 0 i 5 anys on també realitzen l’atenció sanitària necessària. Aquest centre d’escolarització compta amb una escola bressol especialitzada i un grup d’acollida destinat a nadons.

Compten amb un centre de recursos que proporciona a les famílies orientació i formació sobre recursos, prestacions i serveis que tenen a la seva disposició, suport emocional i activitats de formació. També disposen d’un espai per a les famílies pel descans i la conciliació de la vida personal, familiar i social.

A més a més, compten amb un centre de formació, recerca i sensibilització on es realitza assessorament i formació especialitzada per a professionals d’altres organismes i per a altres centres que atenen a persones amb discapacitat. És una manera de compartir coneixements i millorar la qualitat de vida d’aquestes persones, ja que es fomenta la recerca i el treball en xarxa.  Des d’aquest mateix centre s’organitzen diverses actuacions i campanyes, per tal de divulgar promoure els drets dels infants amb pluridiscapacitat.

 

Col·labora amb Nexe Fundació

Si tu també vols recolzar Nexe Fundació, descobreix les opcions de col·laboració a la seva web. Ja sigui com a voluntari, convertint-te en amic de Nexe Fundació o organitzant una iniciativa solidària: hi ha moltes maneres de col·laborar! I no dubtis en inscriure’t als tallers solidaris Turris, mitjançant la nostra pàgina web. Són una bona manera de combinar diversió, aprenentatge i solidaritat.