Un clàssic de la brioixeria, de diferents mides i d'infinits sabors... saps de què parlem? Sí, estem parlant de les famosíssimes magdalenes. És el dolç ideal per esmorzar o berenar. Qualsevol moment és perfecte per menjar-se'n una, no creus? Són molts qui pensen que les magdalenes són els millors productes de brioixeria que hi ha. Vols conèixer la seva història i origen? Te l'expliquem en aquest article!

 

Diuen que hi ha dues versions que declaren l'origen de la magdalena. La primera es remunta al segle XVIII on s'afirma que la seva creació va ser descoberta pel rei polonès Stanislas Leszcynski, sogre del rei Lluís XV de França, i ex-rei electe de Polònia, Duc de Lorena, a les cuines del seu propi castell a Commercy, la ciutat dels "Plaers reals".

El rei sovint s'allotjava al seu castell el qual li agradava anar per a caçar i per a rebre als seus convidats. Es diu que una jove camperola serventa de la marquesa Perrotin de Baumont, una de les convidades del rei, estava preparant aquesta dolça recepta quan el duc Stanislas Leszczyński l'enxampà i la tastà.

Al monarca li va agradar tant, que quan la va provar va decidir donar-li el nom de la seva creadora: “Madeleine”. Així doncs, aquest misteriós pastisset aviat va ser estimat per tota la cort de Versalles i després, per tot París. A aquesta joveneta li devem molt oi? Gràcies a ella esmorzem i berenem cada dia unes esponjoses magdalenes... o potser no?

 

Existeix una altra versió, que indica que l’origen de la magdalena prové del reconegut Camí de Sant Jaume (conegut també com “Camí de Santiago”). La història diu que una jove venia uns pastissets d’allò més esponjosos i dolços a tots els pelegrins que es trobaven recorrent el famós camí. Aquesta jove, que es deia Magdalena, comentava mentre els venia que els feia per recordar la petxina, símbol d’aquest pelegrinatge. Una de les característiques principals d’aquesta magdalena són les estries que recorden a la petxina del pelegrí, que és com es presenten les més tradicionals.

 

La recepta tradicional de la magdalena té farina, sucre, oli d’oliva, llevat sec, ous i llimona. La forma més habitual de trobar-se-la és en forma arrodonida i embolicada en un paper rodó i estriat. Però no oblideu que les magdalenes no tenen res a veure amb els muffins o els cup-cakes d’avui dia! Saps quina diferència hi ha? Doncs que mentre les magdalenes es fan amb oli d’oliva, els muffins i els cup-cakes es fan amb mantega.

 

Ara que ja saps la història de l’origen de la famosa magdalena, de segur que t’han entrat ganes de menjar-te una, oi? Doncs tenim una recepta especial per a tu. Si vols saber preparar una magdalena farcida amb almívar de llet i mascarpone amb maduixes, no et perdis la recepta que ve a continuació. Et quedarà deliciosa!

 

Necessites:

-          La nostra magdalena amb sucre

-          100 gr de Mascarpone

-          100 gr de Maduixes

-          10 gr de Nata líquida per cuinar

-          100 gr d’Almívar de llet

-          Xocolata de cobertura

 

En primer lloc, afegeixes els 100 gr de mascarpone a un bol juntament amb l’almívar de llet i la nata líquida per cuhola wtf ar. ta le a un boluna magdalena farcida amb almper cuinar. Un cop estiguin tots els ingredients junts, els barregem bé fins que quedi una mescla homogènia. Seguidament, toca desfer la xocolata al microones.

 

Ara ve la part més divertida! Talla la magdalena per la part del mig fent un tall horitzontal. Tot seguit, talla les maduixes i treu la molla de la part inferior de la magdalena. Després, només queda untar la massa de mascarpone i l’almívar de llet dins de la magdalena.

Per donar-li el toc final, mulla la part superior de la magdalena en la xocolata desfeta i col·loca uns quants trossets de maduixa per sobre. Ja tindries la teva magdalena farcida!

 

Si vols saber més curosament quin és el pas a pas de la recepta, et deixem la videorecepta on podràs seguir més fàcilment el procés:

I fins aquí el post d’avui! Què t’ha semblat? Ja coneixies la història de la magdalena? Recorda que pots trobar qualsevol magdalena en qualsevol dels nostres obradors. Esperem que t’hagi agradat i que preparis aquesta recepta amb molta dolçor!

 

Fins a una altra!