A Turris tenim moltes ganes de compartir i col·laborar per fer d’aquest món un lloc millor, perquè creiem que cada ajuda, compta. Per això, des de fa anys, a Turris realitzem els tallers solidaris. Una oportunitat per donar a conèixer el meravellós art del pa i la brioxeria, de la mà d’en Xavier Barriga i el seu equip. L’import de les inscripcions d’aquest any (10 €) es destinen íntegrament a dues entitats solidàries: Nexe Fundació i Amics de la Gent Gran. Fa poc vam difondre la missió de Nexe Fundació i ara us expliquem la tasca d’Amics de la Gent Gran.

Què és Amics de la Gent Gran?

És una entitat sense ànim de lucre que lluita contra la soledat no desitjada de la gent gran a Catalunya. Gràcies a la seva xarxa de voluntaris, els dóna qualitat de vida i els acompanya. Amb la missió que tots i totes puguem envellir en companyia i amb orgull!

Promouen els valors universals als quals tots tenim dret, sense importar el sexe, origen, ideologia, ni edat! Perquè les persones grans mereixen respecte, llibertat, compromís social i solidaritat.

Què fan a Amics de la Gent Gran?

Realitzen diversos programes perquè la gent gran tingui la companyia que es mereix.

  • Programa d’acompanyament a domicili o en residències perquè una persona voluntària visiti la persona gran cada setmana i li faci companyia. D’aquesta manera, són milers de persones que aporten alegria, esperança i humor a la gent gran.
  • Programes de socialització amb diverses activitats per fomentar que la gent gran conegui a altres persones. D’aquesta manera, han pogut gaudir de sortides, tallers, viatges o actes per trencar amb la monotonia i crear nous vincles d’amistat.
  • Campanyes de sensibilització per donar a conèixer les dificultats que comporta envellir. La gent gran, en ocasions, s’enfronta a l’abandonament i la soledat no desitjada. Per aquest motiu, Amics de la Gent Gran realitza diverses campanyes per acabar amb l’estigmatització de la vellesa.

Col·labora amb Amics de la Gent Gran

L’entitat disposa de diverses opcions per col·laborar en la seva web. Pots posar el teu gra de sorra a Amics de la Gent Gran de diverses maneres. Una d’elles, la més important, és oferint el teu temps com a voluntari i acompanyar durant dues hores a la setmana a una persona gran. També es pot participar en el desenvolupament d’activitats que s’organitzen i col·laborar en tasques d’organització.

Si no tens experiència com a voluntariat, l’entitat ofereix diverses formacions per enfrontar-se a cada situació i millorar els aspectes en la relació amb la gent gran.

Altres maneres d’ajudar poden ser mitjançant donatius, proposant col·laboracions i iniciatives solidàries o comprant regals solidaris com les roses o les bosses de roba contra l’oblit.

 

Una altra manera de col·laborar és unint-te als tallers solidaris Turris! És la millor combinació de formació, solidaritat i diversió. Afegeix-te i aconsegueix la teva plaça per al proper taller!