Els croissants, un producte conegut arreu del món que han enamorat a molts per la seva dolçor, sabor i textura, atributs que el fan realment únic. Són la millor manera de començar el dia, de matar la gana a mig matí o d’endolcir la tarda, però coneixes realment el seu origen?

El seu inici es remunta al segle XVII a Viena (Àustria) durant l'atac de les tropes otomanes a la muralla d'aquesta ciutat; l'Imperi Otomà va lluitar contra l'Imperi Romanogermànic amb la condició de guanyar territori. L'estratègia de l'exèrcit otomà es basava a construir trinxeres al voltant de la muralla que van desembocar en el centre de la ciutat per a facilitar el seu atac. Per a no ser descoberts, treballaven només durant la nit, però no es van adonar que els forners d'aquella ciutat, també. Aquests van sentir el soroll de les pales i els pics i van alarmar tots els soldats, gràcies a aquest crit d'alerta van poder defensar-se i detenir l'atac invasor.

Per a celebrar la victòria, els forners van crear un brioix anomenat "kipferl" amb la mateixa forma que es trobava en la bandera otomana, una mitja lluna.

Però, per què es creu que el croissant prové de França?

El croissant va arribar a França gràcies a la seva reina Maria Antonieta, qui també tenia el títol d'arxiduquessa d'Àustria, i que consumia aquest brioix cada dia per esmorzar. Ella li va donar el nom de "croissant" que significa "creixent" en francès. No va ser fins al 1905 quan el pastisser austríac August Zangse va canviar la recepta com la coneixem avui dia, amb pasta fullada, convertint-se així en una de les icones de la gastronomia francesa.

A Turris formem part de la història i li donem un toc propi. Creem els millors croissants amb els millors ingredients perquè no et deixin indiferent. Aquí te'ls presentem!

Croissant de Mantega

El croissant original a l'estil francès, fet amb fines capes de pasta fullada de mantega. S'elabora diàriament amb la nostra massa mare i llargues fermentacions per a dotar-lo d'una textura alveolada i irregular, creant una sensació cruixent per fora i suau per dins.

Croissant de Xocolata

Cruixents i delicades capes de pasta fullada farcides de la nostra xocolata negra i cobertes d'una fina capa de sucre llustre. Fornejats diàriament en els nostres obradors, sense pressa i amb delicadesa creant una olor irresistible.

Croissant Salat

És una de les versions del nostre croissant original farcit amb una cremosa beixamel, pernil i formatge gratinat. Una mescla salada ideal per a qualsevol moment del dia.

Croissant Banyat

Creat a partir de finíssimes i cruixents capes de pasta fullada banyada i farcit amb la nostra xocolata negra. Segurament el croissant més dolç que hagis tastat.

Croissant de Llavors

Tendre per dins i cruixent per fora. Fet a partir de fines capes de pasta fullada de mantega. La farina integral i la quantitat de llavors i cereals li donen un color fosc i un sabor únic i rústic.

Mini Croissant Normal

Una versió mini del nostre famós croissant original. Un petit gust clàssic amb una aroma dolça i una textura suau i cruixent alhora.

Mini Croissant de Xocolata

Petit plaer de xocolata fet de pasta fullada, farcit de xocolata i cobert per una fina capa de sucre llustre. Un gust intens, una aroma dolça i una textura suau en una sola mossegada.

Mini Croissant de Pernil i Formatge

El petit croissant de pasta fullada, farcit de pernil i formatge. Únic gràcies a la seva mescla de sabors dolç i salat que et deixarà volent-ne més.

Mini Croissant de Frankfurt

Aquest petit croissant de pasta fullada artesanal, cruixent per fora i farciment de Frankfurt, té un sabor intens, una aroma dolça i una fina textura de pasta fullada.

I fins aquí l'article d'avui. Coneixies la història del croissant? Un brioix deliciós que, a Turris, hem dotat d'una gran personalitat.

Troba totes les varietats en els nostres obradors o a l'obrador online.