Polvorons (6u)
Polvorons! Els dolços nadalencs més tradicionals ja estan llestos perquè puguis començar a aixafar-los, desembolicar-los i assaborir-los des de les primeres sobretaules.
Els elaborem de forma artesanal, sense pressa i amb cura, com tota vida. Perquè només així se'n conserva la increïble textura, sabor i aroma de canyella, llimona i ametlla.
Com molts dolços i receptes tradicionals, els polvorons apareixen a la nostra història per atzar. Reinventant i aprofitant un moment d'excedents de blat i llard de porc als pobles del sud peninsular. Qui ho havia de dir? Actualment, no es pot imaginar una safata de dolços nadalencs sense polvorons. No seria el mateix, no et sembla?
El polvoró deu el seu nom a aquesta textura que el caracteritza, pastosa i densa, però alhora fràgil, que es fa pols a la boca si no s'aixafa bé abans de menjar-lo. Esmicolar el polvoró abans de moure'l del seu clàssic paper s'ha convertit en un petit ritual nadalenc que ens encanta.
La recepta ha anat evolucionant i han aparegut diverses versions d'aquest dolç. Tot i això, el polvoró tradicional ha de mantenir la seva essència i història. Així ho entenem nosaltres i així els elaborem per a mantenir-ne l'intens sabor, la seva textura tan especial i l'increïble aroma que desprèn quan s'enforna.
A més de l'elaboració artesanal, un altre secret dels nostres polvorons és la selecció acurada que fem dels ingredients: l'ametlla i la farina de blat neta, sense additius i molta. Això fa que es conservi la part més nutritiva i sana del gra, donant com a resultat un polvoró gustosíssim i de bon profit.
Durant els mesos de novembre i desembre, els nostres forns s'omplen de polvorons i d'una intensa aroma de llimona, canyella i ametlla. Podràs trobar-los a qualsevol dels nostres obradors de barri i, també, aquí, al nostre obrador online.
- Gluten
- Si
- Sèsam
- No
- Fruits amb closca
- Si
- Llet i Lactosa
- No
- Soja
- No
- Mostassa
- No
- Ou i derivats
- Si
- Peix i derivats
- No