Tornemi

2,40 €

Aquest gustosíssim i tradicional pastís elaborat amb una massa fineta farcida de la nostra emblemàtica crema pastissera, fregit i arrebossat amb sucre, té una història arrelada a Catalunya.

Conegut també amb el nom de Xuixo, tots dos mots provenen d'anècdotes i de llegendes que ens han explicat els nostres avis, incondicionals d'aquest gran dolç. Vols conèixer-les? T’ho expliquem aquí sota.

Disponible només dimarts, dimecres, dijous, divendres i dissabte

Recollida només a l'obrador

Comanda superior a 30€, enviament GRATUIT
Vols rebre la teva comanda avui? Fes-la abans de les 13:00h

Saps d'on ve la recepta d'aquest pastís cremós, dolç i deliciós?

Doncs, conten a Girona que tant el nom de Xuixo com la recepta vénen de Tarlà, el simpàtic acròbata que entretenia els gironins en una època de quarantena durant una epidèmia.


Tarlà es va enamorar de la filla d'un pastisser i la visitava d'amagat, amb por de ser descoberts. En una d'aquestes, va aparèixer el pare de la seva estimada i va haver d'amagar-se en un sac de farina de la pastisseria, fins que no va poder més i va esternudar: xui-xui. Perquè no s'enfadés el pastisser li va prometre que es casaria amb la seva filla i li va donar la recepta d'un deliciós dolç per al negoci. Així, el pastís es va quedar amb el nom de Xuixo, en honor a l'esternut delator: Xui-Xui.


Van passar els anys i les generacions i, amb la mateixa base de la recepta tradicional, els xuixos van arribar a tots els racons. Inclosa una pastisseria de Badalona que va aconseguir una recepta tan bona que la gent els comprava, se'ls menjava pel camí i deia: “Tornem-hi, a comprar-ne un altre”, i des de llavors, per aquest motiu, aquest pastís va començar a conèixer-se com a “Tornemi”.


Vet aquí, doncs, el nostre homenatge a aquest dolç tan tradicional amb el nostre Tornemi. Tasta'l i ja ens ho explicaràs!


Podràs trobar-los de dimarts a dissabte. I, evidentment, aquí, al nostre obrador online. Però, recorda que només estan disponibles a l'opció de recollida a obrador i així evitar que pugui patir cap dany durant el transport.

Gluten
Si
Sèsam
No
Fruits amb closca
No
Llet i Lactosa
Si
Soja
No
Mostassa
No
Ou i derivats
Si
Peix i derivats
No
No hi ha ressenyes

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: